Audit energetic Brasov

Certificat Energetic - Audit Energetic Brasov

Audit energetic Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Audit energetic Brasov: Certificat Energetic - Audit Energetic Brasov.

Certificatul energetic este obligatoriu atat pentru a vinde un imobil, cat si la inchirierea unui apartament sau a unei case. In lipsa unui astfel de document, exista riscul ca tranzactiile imobiliare sa fie anulate, obligativitatea certificatului energetic fiind stabilita de legea 159/2013. Certificatul de performanta energetica este necesar atat pentru cladirile care se vand/se inchiriaza, cat si pentru cladirile in constructie sau in curs de renovare majora. Certificatul de performanta energetica este un document care furnizeaza informatii despre consumul de energie al unui imobil. Performanta energetica a cladirii/apartamentului este reprezentata de o nota (de la 1 la 100) si de incadrarea imobilului in una din cele 7 clase (A reprezentand un consum redus de energie – <125 kWh pe metru patrat/an, iar G reprezentand un consum ridicat de energie – >820 kWh pe metru patrat/an).

Obtinere certificat :

Pentru a obtine un astfel de document, trebuie sa contactati un auditor energetic autorizat si sa furnizati acestuia planuri ale imobilului, fisa de cadastru si informatii legate de imobil (istoricul acestuia). Auditorul energetic va folosi si planul general de incadrare a imobilului si planurile de arhitectura si al instalatiilor.

In functie de suprafata imobilului si de complexitatea acestuia, eliberarea certificatului energetic poate dura intre 24 de ore si cateva zile de la data furnizarii documentelor necesare. Preturile practicate sunt competitive iar serviciile sunt executate cu profesionalism.

Valabilitate certificat :

Certificatul energetic este valabil timp de 10 ani de la data emiterii. Daca se fac modificari/renovari ale imobilului care afecteaza performanta energetica, atunci documentul trebuie realizat din nou.

 

Galerie foto