Audit energetic Slobozia

Audit Energetic, Certificat Energetic Slobozia

Audit energetic Slobozia reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Audit energetic Slobozia: Audit Energetic, Certificat Energetic Slobozia.

AUDITOR ENERGETIC

Auditorul energetic este o persoana fizica atestata sa inspecteze si evalueze eficienta consumurilor de energie intr-un imobil. In acest scop, un auditor energetic diagnosticheza consumul de energie, urmareste pierderile de caldura, verifica eficienta incalzirii, eficienta instalatiei de preparare a apei calde de consum, a retelei electrice de iluminat, a ventilatiei si a sistemelor de aer conditionat intocmind, in urma unui audit energetic, Certificatul Energetic.

Auditorul energetic trebuie sa fie autorizat de ministerul dezvoltarii regionale si locuintei pentru ca certificatul energetic emis de el sa fie valid.

CERTIFICAT ENERGETIC

  •  Certificatul energetic se intocmeste de catre un auditor energetic atestat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si este valabil 10 ani.
  •  Certificatul energetic indica eficienta energetica si cuprinde clasa apartamentului sau  a cladirii, nota energetica, consumul total anual specific de energie, indicele emisiilor de CO2, grilele energetice si penalitatile aferente imobilului auditat.
  •  Clasa energetica este functie a consumului total anual specific de energie raportat la suprafata utila [Kwh/mp].
  •  Consumul total anual specific de energie se obtine insumand consumurile anuale specifice de energie pentru incalzire, preparare apa calda de consum, iluminat, climatizare si ventilare.
  •  Cladirile pentru care se vor intocmi certificate energetice trebuie sa fie prevazute cu instalatii de incalzire, de producere a apei calde de consum si de iluminat.