Psihologie Targu Frumos

Cabinet individual de psihologie Targu Frumos

Psihologie Targu Frumos reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Psihologie Targu Frumos: Cabinet individual de psihologie Targu Frumos.

Daca ai ajuns aici inseamna ca iti cauti pacea, indiferent despre ce relatie este vorba.

Pot oferi ajutor prin:
- Nou! Terapie online prin Skype (id: lauradianaciubotaru)
- Psihoterapie individuala, de cuplu, cu mai multi membri ai familiei, lucrul cu copiii.
- Consiliere psihologica in momente dificile din viata.
- Terapie Bowen - www.bowtech.ro
- Dezvoltare personala individuala si de grup
- Formare in psihoterapie sistemica de familie si cuplu


Terapia relaţiilor 


Se spune că relaţiile tale cu ceilalţi oglindesc relaţia ta cu tine. Si de fiecare dată când eşti nemulţumit pe cineva în afara ta, de fapt, scoţi afară o nemulţumire mai veche, legată de tine. Dar e mai uşor să vezi paiul din ochiul celuilalt decât bârna din ochiul tău. Probabil o parte dintre cei care citesc vor renunţa sa mai continue, simţindu-se ofensaţi. Dar realitatea aşa cum o văd eu este că, nu poţi avea o relaţie în care să fii fericit şi liber decât atunci când îţi asumi să lucrezi în primul rînd cu tine. 

Ce este o relaţie? Un spaţiu de creştere, de experimentare, de creaţie. 

Cum poţi face aceasta atunci când vrei să-i impui celuilalt adevărul tău, realitatea ta, sentimentele tale? Nu poţi! Si de aici apare conflictul! Intre doua adevăruri, două realităţi, două frici sau o frică şi o furie. Și acolo unde apare frica, deja a plecat iubirea. Nu poţi crea o relaţie din lipsă. Va fi ca un castel de nisip, ce va fi luat de primul val al conflictului sau al emoţiilor scăpate de sub control. 

Ce poţi face când ai descoperit asta? Primul lucru, să te opreşti din ceea ce faci. Să retragi degetul acuzator din aer, şi palmele să le aduni pe piept şi să respiri adânc. Apoi să-ţi iei un spaţiu de analiză şi contemplare, singur. Priveşte scena dintre voi doi din rândul cel mai din spate şi cel mai important - fără să judeci, intreabă-te: Ce vreau eu, de fapt? Dincolo de tot ceea ceea ce strig sau suport, ce vreau eu de fapt? Èi s-ar putea să fie nevoie de mai multe astfel de întîlniri cu tine până realizezi ce vrei, de fapt. 

Si abia atunci te poţi duce cu ceea ce ai aflat la celălalt: Uite ce vreau de fapt! Crezi că putem să creăm asta împreună? Nu ştiu... 

Eu sunt AICI, şi va pot conduce pe acest drum al asumării creării unei relaţii autentice, între două fiinţe întregi, nu înjumătăţite şi dependente. 

A avea o relaţie în suveranitate înseamnă o relaţie în care nu există frică, de nici un fel, nu există dependenţe, victime sau călăi.