Psihologie Buzau

Cabinet de psihologie Buzau

Psihologie Buzau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Psihologie Buzau: Cabinet de psihologie Buzau.

Psiholog Ticaleu Rodica Mariana apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 09097, cu atestare in:
- Psihologia transporturilor, prin Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor
- Psihologia muncii, prin Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor
 
Cabinet Individual de Psihologie Ticaleu Rodica Mariana este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1BZ3164.
 
Ticaleu Rodica Mariana
1. Psiholog practicant autonom in  psihologia muncii, transporturilor si serviciilor
2. Psiholog practicant in supervizare in domeniul securitatii nationale
3. Psiholog practicant in supervizare in  psihologie clinica si consiliere psihologica
 
1.  PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR
- testarea psihologica a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere auto
- testarea psihologica a conducatorilor auto
 
PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR
Evaluarile psihologice difera in functie de cerintele specifice ale examenului. Examinarea psihologica pentru obtinerea avizului necesar inscrierii la scoala de soferi, presupune aplicarea testelor pe calculator, corelate cu cele creion-hartie, pentru a obtine informatii concrete, in scurt timp, referitoare la aptitudinile clientului. Aspectele urmarite la aceasta evaluare psihologica sunt in general capacitatea cognitiva, motrica si integrativa.Un test reflecta doar o parte din aptitudinile si cunostintele unei persoane, nu tot ce se poate sti despre respectivul individ, de aceea este folosita o baterie care cuprinde mai multe teste psihologice, reflectand astfel potentialul aptitudinal si atitudinal de baza. Testele de aptitudini contin probleme de rezolvat de tipul celor logice, matematice, verbale, luarii de decizii sau sarcini de memorare si de concentrare a atentiei, inregistrand gradul de dezvoltare al aptitudinii vizate. Testele vizeaza trasaturile de personalitate, atentia, memoria, tendinte patologice.
Examinari psihologice: examinare/testare psihologica a candidatilor in vederea obtinerii permisului de conducere auto pentru categoriile: A si B; redobandirea permisului de conducere.
Examinarea psihologica se face astfel: un scurt interviu pentru obtinerea mai multor informatii despre client; observatia privind comportamentul clientului pe tot parcursul testarii; durata testarii variaza.
Testele utilizatesunt: etalonate si standardizate pe populatia din Romania; acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania;
Testele creion-hartie, cat si cele informatizate conduc la strangerea de informatii precise, intr-un timp relativ scurt, ce se refera la profilul psihologic ale candidatului. Rezultatele testelor sunt corelate cu observatiile asupra comportamentelor.

 2. PSIHOLOGIA MUNCII
- analiza psihologica a muncii
- consultanta psihologica pentru managementul resurselor umane
- consiliere pentru orientarea in cariera si dezvoltare personala
- evaluare, selectie si expertiza psihologica in vederea angajarii, autorizarii/mentinerii in functie sau la solicitarea institutiilor abilitate
- analiza psihologica a muncii
  
PSIHOLOGIA MUNCII SI ORGANIZATIONALA
Legislatia actuala in domeniul medicinii muncii ( H.G. nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, precum si Legea Sanatatii si Securitatii in munca nr. 319/2006) prevede ca angajatorul este obligat sa angajeze numai persoane care in urma controlului medical si a verificarii aptitudinilor psiho-profesionale corespund meseriei sau profesiei pe care urmeaza s-o exercite. Examinarea psihologica presupune colectarea informatiilor despre client in scopul identificarii gradului de adecvare intr-un loc de munca. Testele vizeaza trasaturile de personalitate, atentia, memoria, tendinte patologice.
Evaluare, avizare, selectie, evaluarea aptitudinilor si eliberare de aviz psihologic pentru protectia muncii: evaluare, selectie si expertiza psihologica in vederea angajarii, autorizarii sau mentinerii in functie; orientare scolara si profesionala; formare, orientare si repartitie in munca dupa criterii psihologice; analiza psihologica a muncii.
Avize psihologice obligatorii la angajare si mentinerea in functie, pentru urmatoarele categorii de angajati: personal cu functii de decizie; cadre didactice; personal sanitar superior, mediu si personal educativ; persoane care lucreaza la inaltime; persoane care lucreaza in conditii de zgomot; persoane care lucreaza in conditii de izolare; persoane care lucreaza in tura de noapte
persoane care lucreaza in campuri de electrofrecventa; persoane care manipuleaza substante toxice si stupefiante; persoane care lucreaza in subteran; persoane care conduc autoturismul firmei; cetateni straini care lucreaza in Romania; admitere institutii de invatamant.
 
3.PSIHOLOGIA APILCATA IN DOMENIUL SECURITATII NATIONALE
Aceste servicii se adreseaza persoanelor care doresc sa obtina permisul port-arma conform legii 295/28.06.2004, privind regimul armelor si munitiilor:
- angajare agent paza ( fara armament si munitie ) conform legii 333/08.07.2003
- urmarea cursului de calificare pentru obtinerea atestatului: agent paza
- control periodic agent paza
- persoane din sectorul privat care prin natura atributiilor asigura paza si ordine publica
Examinarea psihologica cuprinde: un scurt interviu pentru obtinerea mai multor informatii despre client; observatia privind comportamentul clientului pe tot parcursul testarii; teste creion-hartie; teste pe calculator. Psihoterapie, consiliere si coaching pentru urmatoarele situatii:

- stres
- depresie
- depresie mascata
- anxietate generalizata
- anxietate sociala
- atacuri de panica
- nevroza obsesiv-compulsiva
- probleme legate de abandon si pierdere
- tulburari de alimentatie
- registrul adictiilor umane
- dificultati in relationarea cu copiii
- dificultati in relationarea cu partenerul de cuplu
- problematica persoanelor de varsta a treia
- simptomatologia psihosomatica
- imaginea de sine si obezitatea
- cadrarea postobezitatii in urma interventiilor chirurgicale
- tulburari de natura sexuala
- timeline in cuplu
- cunoasterea si intelegerea propriului sistem de valori
- factorul de schimbare individual
- crestere si dezvoltare personala
- coaching cognitiv-comportamental
- utilizarea tehnicilor de tip mindfulness in dezvoltarea personala

Galerie foto